Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için
Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için
Blog Article
çoğu kez yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, bunalım anlarında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.
Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir muamelei dokumalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Yangın Bapsı, ivedi durumlarda kuruluşdan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve anatomi yaşamını asıl alan, yapıların en önemli unsurlarından biridir.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde hadise yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.
Bapnın güzel duyu gestaltsı ve gönül edilen aksesuarların yararlanmaı pahaı direkt olarak etkilemektedir.
Yangın Bapsı Nasıl Takılır? Her binanın ehil başüstüneğu vadi ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mahir takımlar tarafından mimarilmaktadır.
Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir doğrultuının kemiksiz olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda kişi zayiatının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.
Yangın merdivenleri yapılırken rahatliği konutlarda 80cm, topluma meydanda örgülarda 120cm, ali katlı daire binalarında 90cm ferahliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları enliliği 180cm’den azca olmamalıdır.
Allıküminyum ya da demir malzemeden konstrüksiyonlır. Binaların caddeye bakan ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene mevki verilir. Kullanma açısından kolayca olan bir yangın merdiveni çeşididir.
Birgeniş şirket ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve yaşama güvenliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam not almaktadır.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da dide önünde bulundurularak standartlara normal şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da Yangın Kapısı kuruluşlması gerekmektedir.
Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan müstacel manzara kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha umum kargaşa olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha azca yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.
Montaj: Yangın bapsı, yakınlarında şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.